Vi skapar ett bättre samhälle genom att vara realistiska optimister.

Det är vi tillsammans som skapar ett bättre samhälle. Det kan vi alla göra genom att vara en god vän, en god granne eller tex vara aktiv i föreningslivet som skapar aktiviteter för alla åldrar.  

Genom politiken kan man också påverka för ett bättre samhälle, och jag önskar verkligen att flera skulle vilja engagera sig framöver. Ni behövs!

I många år har jag velat ändra hur vi driver politik, istället för pajkastning och personliga påhopp som många verkar tycka är okej, så bör politik handla om sakfrågor. Vad har vi för problem och hur ska vi lösa dem?

Jag är med i Moderaterna, och en av våra värdegrunder är att vi är realistiska optimister. Att vi ska våga se de problem som finns, hitta en lösning och innan du tar beslutet se till att det är realistiskt och att du kan finansiera det. För det är enkelt att lova saker, men inte alltid så lätt att genomföra det.  

Moderaterna har tillsammans med sina allians-kollegor och andra partier, tagit beslut under mandatperioden som faktiskt bygger grunden för oss alla framöver.

  • Underhållsskulden på våra fastigheter har minskat drastiskt och kommer vara klar inom 10 år.
  • Flera av våra skolor har renoverats, nya förskolor har byggts och antal barn som går sin skolgång i baracker har minskat.
  • Den första Hållbarhetsstrategin har skapats, som inkluderar alla våra verksamheter.
  • Alla lekparker har nu en underhållsplan samt många har renoverats och nya har byggts.
  • Våra kommunala vägar har också blivit omhändertagna där vi nu har många nyasfalterade vägar.

Det var ett litet axplock men gå gärna in på vår hemsida så berättar vi mer om vad vi har gjort och vad vi vill göra framöver, men en sak är säker och det är att vi är på rätt väg!

Jag skrev en artikel ett par år sedan om att ”Nynäshamns kommun ska bli Sveriges mest positiva kommun”. Detta tror jag fortfarande på, speciellt när jag möter alla de eldsjälar som finns som verkligen ger allt för att deras engagemang ska skapa ett bättre samhälle. Jag tror att vi alla är eniga om, när vi fokuserar på lösningar så är det lättare, roligare och absolut mer motiverande. Och när vi hittar motivationen så kommer ingen kunna stoppa oss. Nynäshamns kommun är fantastisk, och låt oss tillsammans göra den ännu bättre. Jag hoppas vi får er röst valet 2022 så vi Moderater kan leda kommunen genom att fortsätta vara realistiska optimister.

Aline Varre (M)

Kommunfullmäktige Kandidat för Moderaterna i Nynäshamn

 

Lär känna Aline

Denna sidan använder cookies för en bättre upplevelse.