Valet kan avgöra ny fastighetsskatt i Nynäshamn

Den statliga fastighetsskatten avskaffades 2008 av Alliansregeringen men nu höjs röster för att den ska återinföras. Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet lovar införa ny fastighetsskatt och efter statsminister Andersson i veckan höll dörren öppen för att återinföra fastighetsskatten är frågan åter aktuell för Nynäshamn. Moderaterna i Nynäshamn kräver nu besked från Socialdemokraterna om fastighetsskatten.   

De hårt arbetande Nynäshamnsborna ser redan plånboken tömmas snabbare än vanligt, bland annat orsakat av olycklig stängning av reaktorn i Ringhals med mera. Nu kommer nya förslag på skatter som ska höjas för att ha råd med alla nya bidrag. Moderaterna är en garanti för att fastighetsskatten inte återinförs. Nu kräver vi besked från Socialdemokraterna och Miljöpartiet om hur hög fastighetsskatten kommer bli i Nynäshamn..

Hotet om en ny fastighetsskatt gäller inte enbart villor och småhus utan drabbar även de som bor i bostadsrätt. Snittpriset för en villa i Nynäshamn ligger idag på 4,3 miljoner kronor, för en bostadsrätt är snittpriset 2,2 miljoner kronor. Om en fastighetsskatt på 1% skulle återinföras för dessa skulle det innebära ytterligare kostnader på 23,726 kronor per år för en villa, och runt 14.000 kronor per år för en bostadsrätt. 

Harry Bouveng (M)

Kommunstyrelsens ordförande

Denna sidan använder cookies för en bättre upplevelse.