Harry Bouveng: ”Det är allvar på riktigt nu”

Här skriver kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) ett brev till kommunens medarbetare och invånare med anledning av covid-19.

2020 blir ett år som få av oss kommer att glömma. Sannolikt har ingen av oss tidigare varit med om något liknande. Nynäshamns kommun har under den första vågen av covid-19 klarat sig avsevärt bättre än vad många andra kommuner i landet har gjort. Jag vill påstå att det handlar om bra ledarskap i de kommunala verksamheterna, hängivna och engagerade medarbetare i alla våra verksamheter och förståelse och god följsamhet hos våra medborgare. För det vill jag rikta ett stort varmt tack till er alla! För kampen mot coronaviruset och dess olika följdverkningar för vi bäst tillsammans.

”Vi måste kämpa ännu mer”

Men hur jobbigt det än låter måste vi nu kämpa ännu mer. Covid-19 har efter viss andhämtning under sommaren nu kommit tillbaka med full kraft, och de senaste veckorna rusar talen av smittade även här i Nynäshamns kommun. Ingen vet riktigt säkert när vaccinationerna kommer igång, klart är dock att vi behöver samla oss för en förhoppningsvis sista strid mot viruset för att så småningom kunna återgå till det mer normala livet.

Genom att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer vi att lyckas. Så i den mån det går – håll ordentligt avstånd till andra och träffa endast dem du bor med eller några få nära vänner, arrangera eller delta inte i några fester, arbeta hemma om du kan, avstå fysiska möten och tvätta händerna ofta.

Fortsätt att stötta våra lokala företagare och äldre

Det är också angeläget att vi stöttar dem som behöver stöd. Du kan erbjuda dina nära och kära och grannen hjälp med att exempelvis handla. Det är också viktigt att handla lokalt för att våra butiker och restauranger ska överleva. Tänk dock på att all trängsel måste undvikas. Ta gärna del av vår lista med butiker och restauranger som erbjuder olika möjligheter att handla säkert.

Håll dig uppdaterad

Jag vill även uppmana er alla att hålla er uppdaterade. Rekommendationerna kan ändras och nya beslut tas, så ta för vana att regelbundet gå in på sidor med bekräftad information, exempelvis Folkhälsomyndighetens webbplats och kommunens samlingssida. På kommunens webbsida finns både allmän information om covid-19 och specifik information om de kommunala verksamheterna.

Jag vill åter igen tacka er alla för era insatser för vårt gemensamma bästa. Ni är fantastiska och gör ett strålande jobb.

Det är som sagt allvar, på riktigt nu, men om vi alla gör vårt yttersta för att stoppa smittspridningen, kanske vi ändå kommer att kunna fira en jul tillsammans där coronaviruset blir något som vi så sakta lämnar bakom oss.

Så håll i – håll ut – håll avstånd!

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

 

Foto: Fredrik Westerlund

 

Denna sidan använder cookies för en bättre upplevelse.