Så kan kommunen och du underlätta för de lokala krögarna

När Thomas Cederblad i en insändare till NP skriver, att lokala krögare behöver hjälp nu förstår man att det är på allvar och att det finns ett starkt behov för regeringen och staten att äntligen reagera och agera med ett snart framtagande av riktade stöd till restaurang- och andra särskilt drabbade branscher.

Restriktioner slår undan benen för annars livskraftiga verksamheter samtidigt som regeringen pratar om att stöd ska komma. Frågan är dock när det ska ske och när en översyn av redan befintliga stöd behöver komma på plats då det nu ofta är så krångliga att många företagare trots sin situation, känner att de måste avstå.

Kommunen har tagit till sig förslag som kommit om att lokalt tillåta ett generösare öppethållande för restaurangerna, något som bland annat framförts i e-förslag. Men även här lägger staten via länsstyrelsen hinder i vägen och helt enkelt förbjuder oss att ta den typen av underlättande beslut.

Vi ska från kommunens sida göra vad vi kan för att underlätta för våra företag i dessa svåra tider, men alla kan hjälpa till. Vill vi ha våra företag och restauranger kvar efter pandemin, måste vi försöka att stötta dem nu.

Du kan besöka våra lokala restauranger oftare trots de restriktioner som gäller. Krögarna har vidtagit de åtgärder som krävs för att säkert kunna besöka restaurangerna.

Du kan även beställa mat för avhämtning till lunchen, men kanske också sätta lite extra guldkant på helgmiddagarna och beställa hem en välkomponerad matkasse från din lokala krog.

Handla lokalt och använd våra fina restauranger i dag om du vill att dom ska finnas kvar i morgon.

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

Denna sidan använder cookies för en bättre upplevelse.