Namn: Otto Svedenblad

Ålder: 64

Yrke: Pensionerad marinofficer

Bor: Ösmo

Följ mig gärna

Skriv till mig

Lär känna Otto

Familj

Jag är född i Värmland och tillbringade mina första 15 år i Karlstad. Flyttade sedan till Kungshamn på västkusten vilket lade grunden till mitt yrkesval. Jag fullkomligt älskar skärgården och havet. Gift, för tredje gången, sedan 20 år och bor med hustru och yngsta dotter som nu fyller 16 år i villa i Ösmo. Har 5 barn i spannet 16 och 41, dock ej med samma fru och 5 barnbarn.

Vad är det bästa med det området du bor i?

Trivsamt och lugnt område med bra kommunikationer. Nära till naturen och hyfsad tillgång på samhällstjänster.
 
När blev du politiskt aktiv och varför?
 
Egentligen redan i skolåldern som medlem i MUF men jag höll mig borta från politiken under mitt yrkesverksamma liv då jag som officer inte ville ha en politisk roll. Återupptog alltså den slumrande politiken efter pensionen och har nu varit aktiv sedan valet 2018. Den viktigaste anledningen till mitt återupptagna politiska intresse var min upplevda brist på planering, framsynthet och vision för vår kommun som som det tidigare styret uppvisade.
 
Vad är din motivation idag för att ställa upp som kandidat för Moderaterna i Nynäshamn?
 
Som uppvuxen i skärgårdsmiljö på västkusten kan jag inte låta bli att se den potential som finns i Nynäshamn. En potential som i mitt tycke bara har skrapats på ytan. Jag vill gärna fortsätta vara en del av omställningen från en lite slumrande, halvtrist industristad och färjeläge till den levande och trivsam skärgårdskommun som folk står i kö för att besöka eller flytta till. Vi har alla möjligheter att lyckas med det men då måste det finns en långsiktig planering som leder mot det målet samtidigt som vi tar väl hand om det vi har.
 
Vilka områden inom den lokala politiken intresserar dig mest och varför?
 
Främst samhällsbyggnad och utbildningsfrågor. Våra skolor har ett, till viss del oförtjänt, dåligt rykte. Det är ett misslyckande att elever i grundskola beslutar sig för att ta tåget till en annan kommun istället för att stanna och genomföra sin utbildning i Nynäshamn. Vi har ett gymnasium som inte kan locka till sig elever i den omfattning vi vill se. Jag vill se en tillåtande samhällsbyggnads process som bejakar äganderätt och utveckling. Vi skall inte se hinder utan möjligheter i människors önskemål om att få genomföra förändringar på sina egendomar. Naturligtvis utan att bryta mot gällande lagar och bestämmelser.
 
Om du fick bestämma själv, vad skulle ditt första beslut vara för ett bättre Nynäshamn?
 
Flytta färjetrafiken till Norvik och bygg den nya stadsdelen Hamnstaden. Det var det första som slog mig när jag flyttade hit för snart 25 år sedan. Tänk om man kunde ha en levande strandpromenad från Frejas holme ända bort mot Sjötelegrafen? Idag är 3/4 av Nynäshamns bästa område avsatt till parkering och färjeläge. Så kan vi ju inte ha det. Jag vet att det kommer att ta tid att genomföra men finns det ett långsiktigt mål så kan vi börja ta stegen för att uppfylla det.

 

Lyssna på Otto

Denna sidan använder cookies för en bättre upplevelse.