Namn: Håkan Falk

Ålder: 45

Yrke: Bilmekaniker

Bor: Sorunda

Följ mig gärna

Skriv till mig

Lär känna Håkan

Familj

Jag bor tillsammans med min sambo och vår katt Rizzla i Sanda i Sorunda. Jag har tre barn och ett barnbarn, ena sonen bor med sin familj i Ösmo, andra sonen bor i Farsta och pluggar fysik, min dotter bor i himlen.

Vad är det bästa med det området du bor i?

Utan tvekan skogen, den skänker ett lugn som är svårt att hitta på andra ställen
 
När blev du politiskt aktiv och varför?
 
Jag har länge varit intresserad av politik, och diskuterade ofta olika frågor på internet. Rättvisa och likabehandling är saker jag tycker är viktigt och jag upplevde att det inte alltid kom i första rummet inom politiken. Jag upptäckte att det var ganska lönlöst att bara skriva, man måste göra också! Sedan 2018 har jag varit aktiv och deltagit som åhörare på nästan varje Kommunfullmäktige här i Nynäshamn. 2020 kom jag ut som politiker när jag valdes in som ersättare i Barn- och utbildningsnämnden.
 
Vad är din motivation idag för att ställa upp som kandidat för Moderaterna i Nynäshamn?
 
Politik är roligt! Visst kan det låta tråkigt med kvällsmöten, utredningar och återremisser. Men kan jag besluta om att det byggs en cykelväg eller göra skolgången bättre för ett barn är det värt allt arbete. Jag är övertygad om att vi i Moderaterna kan göra det tillsammans, därför ställer jag upp som kandidat.
 
Vilka områden inom den lokala politiken intresserar dig mest och varför?
 
Jag har länge varit i skolans värld som förälder. Jag har gått vandrande skolbuss med barnen och jag har suttit på föräldraråd och tjatat om behovet av en skolmatsal. Jag har sett hur viktigt det är med en bra start i livet och jag vill gärna bidra till det.
 
Om du fick bestämma själv, vad skulle ditt första beslut vara för ett bättre Nynäshamn?
 
Eftersom en ny skola med matsal redan är beslutad skulle jag bestämma att det byggs en cykelväg från Grödby till Sunnerby så barnen som bor där kan cykla till skolan.

Denna sidan använder cookies för en bättre upplevelse.