Namn: Fredrik Sönnergren

Ålder: 52

Yrke: Officer

Bor: Ösmo

Skriv till mig

Lär känna Fredrik

Familj

Jag är gift med Christina sedan 1999 och vi har tre flickor (19, 17 och 10 år). Vi bor i Körunda strax utanför Ösmo.

Vad är det bästa med det området du bor i?

Det bästa med att bo utanför tätorten tycker jag är lugnet och närheten till naturen.

 
När blev du politiskt aktiv och varför?
 
Jag blev politiskt aktiv 2013 när jag bytte tjänst. Innan det var jag till sjöss och hade oregelbundna arbetstider. När möjligheten kom i och med att jag påbörjade en tjänst iland kände jag att jag ville bidra med det jag kan för att förbättra Nynäshamns kommun och göra den till en ännu bättre plats för mina barn.
 
Vad är din motivation idag för att ställa upp som kandidat för Moderaterna i Nynäshamn?
 
Den utveckling som vi i alliansen har påbörjat under den gånga mandatperioden har bara börjat, det finns fortfarande mycket kvar att göra för att kommunen ska nå sin fulla potential. Jag vill vara med och bidra så mycket jag kan i det fortsatta arbetet.
 
Vilka områden inom den lokala politiken intresserar dig mest och varför?
 
Skolan och föreningslivet. Jag är själv uppvuxen i Nynäshamn och vill att de barn som växer upp idag ska ha minst lika bra förutsättningar till bra skola och fritidsaktiviteter som jag själv upplevde under min uppväxt.
 
Om du fick bestämma själv, vad skulle ditt första beslut vara för ett bättre Nynäshamn?
 
Det är svårt att peka på ett enskilt beslut då allt vi gör i kommunen hänger samman. Jag tycker dock att det är viktigt att vi fortsätter att ha ordning på ekonomin för att möjliggöra en fortsatt positiv utveckling.

Denna sidan använder cookies för en bättre upplevelse.