Namn: Aline Varre

Ålder: 44

Yrke: Egen företagare

Bor: Sorunda

Följ mig gärna

Skriv till mig

Lär känna Aline

Familj

Jag bor i Gudby i Sorunda som ligger i Nynäshamns Kommun. Jag har två barn som jag har hemma hos mig varannan vecka. De bor annars i Segersäng med sin Pappa som är den bästa co-parent man kan ha. Vi har också två små söta kaniner som bor med oss. 

Vad är det bästa med det området du bor i?

Landet är ju det bästa, älskar att bo ute på landet och även om min dröm alltid har varit att få bo ute på en gård, så njuter jag för fullt där jag bor just nu. Naturen, stillheten och gemenskapen med grannar gör att jag bor kvar. 

 
När blev du politiskt aktiv och varför?
 
Jag blev politisk aktiv i 2018. Började engagera mig dock i  2017 när de dåvarande styrande i kommunen  ville bygga en stor stad i Segersäng för 25.000 personer. Kändes som att jag kastades in i en värld jag inte riktigt hade koll på, men vi lyckades stoppa det projektet. Segersäng är och ska förbli ”Framtidens Landsbygd”. Efter det var jag lite mer insatt i hur vår kommun fungerade och fick en önskan om att vara med och göra den bättre helt enkelt.
 
Vad är din motivation idag för att ställa upp som kandidat för Moderaterna i Nynäshamn?
 
En stor motivation är ju såklart att jag vill vara med och skapa ett bättre samhälle för oss att leva i. Jag tror inte att politiken är lösningen för allt. Ett samhälle är något vi skapar tillsammans. Vi alla behövs i olika roller, om det är att vara en god vän, en god granne, eller aktiv i föreningslivet osv. Jag har personligen alltid haft en vision om att vi skapa Sveriges mest ”Positiva Kommun” och för att vi ska lyckas med det, behöver vi vara realistiska optimister….det är det enda sättet vi kan skapa något bättre eller lösa de problem som behöver lösas.
 
Vilka områden inom den lokala politiken intresserar dig mest och varför?
 
Det ska vara rent, snyggt och tryggt i hela kommunen. Jag har nu haft möjlighet att följa varje nämndmöte i över 2 år, och där jag nu skulle vilja satsa på att göra skillnad är i samhällsbyggnadsnämnden. Otroligt spännande och samtidigt ett område som påverkar oss alla. Jag tycker vi förtjänar det bästa, inte minst våra aktivitetsområden men också vår utemiljö. Vi som kommun ska också verkligen fokusera på att kunna ge våra invånare och företag den bästa servicen. 
 
Om du fick bestämma själv, vad skulle ditt första beslut vara för ett bättre Nynäshamn?
 
Att vi kör en ”zero based budget” på alla våra verksamheter, det är en metod för budgetering där alla utgifter ska motiveras för varje ny period.
 

 

Lyssna på Aline

Denna sidan använder cookies för en bättre upplevelse.