Namn: Agneta Tjärnhammar

Ålder: 75

Yrke: Företagare/Senior

Bor: Södra Nynäshamn

Skriv till mig

Lär känna Agneta

Familj

Jag bor i Nynäshamn tillsammans med min man och utflugna barn. Vi bor i villa med närheten till havet med sköna bad samt det fina friluftslivet som finns här i Nynäshamn.

Vad är det bästa med det området du bor i?

Lugnt, trivsamt samt en fin grannsamverkan. Närheten till havet är viktigt för oss.

När blev du politiskt aktiv och varför?
 
1998 blev jag kontaktad av det tidigare opp.rådet Siv Sandahl som övertalade mej att bli politiskt aktivt. 1999-01-01 startade mitt engagemang och då som ersättare i socialnämnden och kommunfullmäktigeledamot sedan 2002-11-01, sedan har det fortsatt. Att som fritidspolitiker kunna påverka och engagera sej har verkligen berikat mitt liv och alla fina möten i olika sammanhang.
 
Vad är din motivation idag för att ställa upp som kandidat för Moderaterna i Nynäshamn?
 
Att seniorers röster är viktiga i det politiska arbetet har varit en mycket het fråga inför de valet 2022. Som ordförande för SPF Seniorerna är dessa frågor alltid på agendan i riks-distrikts- och lokala föreningar. Som kommunfullmäktigeledamot har jag lagt in fem motioner, varav en bifallits, en blev besvarad och de övriga avslagna, dessutom ett flertalet interpellationer. Att kunna påverka och driva frågor har varit mycket viktigt i mina uppdrag, samt delaktighet i mitt politiska engagemang. Våra kommunmedborgare ska känna att de får valuta för sina skattepengar.
 
Vilka områden inom den lokala politiken intresserar dig mest och varför?
 
Sociala omsorgen, samhällsfrågorna samt sammanbunden vårdkedja.
 
Om du fick bestämma själv, vad skulle ditt första beslut vara för ett bättre Nynäshamn?
 
Bygga bra och ändamålsenliga boenden för seniorer, trygghetsfrågor, tillgängligheten samt rent, snyggt och tryggt på våra gator och torg-

Lyssna på Agneta

Denna sidan använder cookies för en bättre upplevelse.